Valokuvia ja taidetta

24.08.2023
Kuva: Kristiina Jaakola
Kuva: Kristiina Jaakola

Kesä hujahti hetkessä!  Taidenäyttelyt alkoi toukokuussa ja jatkuu edelleen. Viimeinen näyttely on Jyväskylässä La Fiabassa, Tawastiassa.  Sinne oikeastaan menin ihan Juhan yllyttämänä. Mahtava kokemus järjestää oma näyttely muiden kans.  Seuraava näyttely onkin sitten vasta ens vuonna. Ajatuksena on, että suuntaan nyt valokuvataiteeseen, sillä kuvataide on muodostunut nyt harrastukseksi ja siihen ei ole enää niin paljoa aikaa kuin aikasemmin. Se on sellaista omaa aikaa ja ajatusten oksentamista tauluiksi.  Myyn kaikki tauluni pois. Tai maalaan niiden päälle. 

Otin yritykselleni lisäksi henkiset jutut. Siis ihan sloganin mukaan " Henkistä luovuutta".  Henkisyys on vahva osa mua. Siksipä kesällä kutsuikin tämä henkinenpuoli vahvasti ja teen energia tulkintoja. No, niistä on varmasti kaikilla oma mielipiteensä.  Energioiden tulkinta on vähän ku kuuntelis puhelinta ja lukis samalla kirjaa. Keskustelua oman sisäisen viisauden ja korkeimpien tyyppien kans.  Ja vain hyvien henkien kanssa. 

No kuulostaahan se ihan hullulta, mutta niin vaan mä teen. :) Kerroin kerran tästä mun henkisestä puolesta erääille uskon lahkolaisille, jotka muodostui tutuiksi jo meidän ovella vuosien varrella.   Jonkin ajan päästä, ovelle ilmestyi eri tyypit. Ja halusivat pelastaa mut!  Kieltäydyin pelastuksesta nätisti. Lopulta korona tuli ja lopetti 6 vuoden suhteemme meidän ovella.  Kiitos niistä keskusteluista joita käytiin. Olihan ne jänniä ajatuksia heidän näkökulmasta. 

Jos mun pitäisi kertoa mikä mun elämänkatsomus on niin olen pakana ja Omniesti.  Olen myös saanut opetusta hindulaisuudesta sekä kristinuskosta. Hindulaisuuteen on sellainen kevyt lähestyminen oman joogataustan vuoksi. 

Uskonnot ovat oikestaan aika mielenkiintoisia. Niistä ei nyt pitänyt kertoa vaan siitä kuinka aloitin koulun pari viikkoa sitten. Oli tarkoitus ohjautua suoraan tapahtumatuotantoon, mutta löysin itteni nyt graafiselta puolelta. Ei varmaan huono vaihtoehto ajatellen omaa kuvaus intoa ja osaamistani.  Ja voi helekutti, se on muuten hiton mahtavaa puuhaa. Joka ikinen kerta hämmästyn omasta osaamisestani valokuvaajana!    Oma luovuus ja se idearikkaus on ihan jotain järjetöntä. Näen tilanteet ja asiat niin, kuin ne olisivat jo kuvia.  

Se mikä tässä hommassa eniten vaikeuttaa elämää, on mun tietokone! Tämä ei jaksa pyörittää mun ohjelmia ja yhtään mitään mitä teen tällä. Olen siis ostamassa omenan. Sellaisen joka on hitokseen nopee ja ajattelee yhtä paljon ku minä. 

JOs sulla on suositella jotain Omenan konetta kuvankäsittelyy, videoihin, musiikkiin sekä graafiseen suunnitteluun niin otan mielelläni vastaan ideoita!  

Käy kurkkaan mun instassa  art_magicmoon uusimmat kuvat! Koulussa harjoiteltiin Rempranttia ja clamshell kuvausta. .. Ja vähän hauskuteltiin muutenkin. 

Näissä kuvissa Vili. Käy katsoon myös vili_pirnes  ig. 

Kuva: Kristiina Jaakola
Kuva: Kristiina Jaakola