Kristiina Jaakola


Opiskelen aikuisopikelijana viimeistä vuotta Ylivieskan Jedussa, graaafisen muotoilun tuotesuunnittelua ja valokuvaustuotantoa.  

Teen valokuvausta ja erilaisia työpajoja kuvataiteen  ja esittävän taiteen muodossa. Käsityönä ohjaan perinteisiä shamaanirumpujen tekoa. Minut voi nähdä myös tulikeppien kanssa talvi iltoina. 

Alan vaihtajana työelämä on tullu koettua kaikkine elämän kiemuroineen. Haluan panostaa omaan hyvinvointiin ja työssäjaksamiseen. Valokuvaukseen sekä esittävään taiteeseen sekä musiikkiin. 


Suomen Taiteilijat ry jäsen 2023Opinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelija 2022- Jedu Ylivieska

Kulttuurin Elämysoppaat valmennus 2022-2023  Oulun kaupunki, Vipuvoimaa Eu:lta

Kuvataiteen perusteita 2022- Jokihelmiopisto Oulainen

Embodiement Joogaopettaja ( RYT 500), 2020-2022, Yoga Source Helsinki

Kätilö-sairaanhoitaja 2009-2014 Oamk, Oulu

Seksuaaliohjaaja, 2009NÄYTTELYT


Kuiskauksia 2019 Taidetalo Väinölä, OulainenMielenvoima 2020 Raahen kirjasto

Mielenvoima 2020 Lumijoen kirjasto

Vasta Kohtia, yhteisnäyttely Juha Jaakkosen kanssa Korona Galleria Oulainen 2023/6

Vasta Kohtia, yhteisnäyttely Juha Jaakkosen kanssa Alavieskan kirjasto  2023/7 

Sielun musta yö, Yhteisnäyttely, La Fiaba, Jyväskylä 5.8.-1.9.2023

Raudaskylän opisto 9/2023


TULOSSA 

Yhdessä Pauli Mäntykangas, Korona Galleria Oulainen 2024/7

Yhteisnäyttely Akustiikka, Ylivieska 2024/10

Miten minusta tuli tämän päivän minä

Tunteiden ja elämän sanoittaminen alkoi lapsena. Koin maailman eri tavalla. Kirjoitin tunteet paperinpalasille runoiksi. Jäsentelin elämääni päiväkirjoihin harakanvarpain ja kirjoitusvirhein. Filmikameralla kuvasin luonnon kiertokulkua ja ihmeellisyyttä. Sitten se unohtui.

Opiskelin nuorena hoitoalalle, sillä miksi ei. Uraa tein tukka putkella ruuhkavuosien siivittämänä 23 vuotta erilaisissa miljoonissa ja tsiljoonissa hoitotyön tehtävissä. Lähihoitajasta kätilöön.  Kun töitä ei hoitajille ollut, perustin ensimmäisen yritykseni, työlistääkseni itseni. Parhaimmat hetket kohtasin hoitajaurallani kätilönä Oulaskankaan sairaalan synnytyssaleissa. Elämän ihme. Miten niin pienestä solusta kasvaa jotain niin suurta!

Kokemukset hoitajana ovat antaneet ymmärrystä ihmisyydestä, läsnäolosta, hetkessä elämisestä, kohtaamisissa sekä ihmisyydestä. Elämän raadollisuus ja raakuus. Elämä ja kuolema. Siihen väliin mahtuu ihmisen elämän mittainen matka.

Sen kävin oppimassa hoitajana.

Hetki, jolloin oman elämän uusi suunta alkoi, oli vuonna 2018. Silloin alkoi luopumisprosessi. Prosessi, joka aloitti matkan minuun itseeni, sen joka tänään olen. Luovuin kätilö urastani, maalasin surua tauluiksi, joista koostui ensimmäinen näyttelyni Kuiskauksia 2019. Sitten se lähti lapasista koko luvuus..

Embodiement jooga opettajaopinnoissa pääsin syvälle omaan tietoisuuteeni ja avaamaan menneiden elämien lukkoja. Kehoomme jää tunteita jotka monesti jää käsittelemättä. Itse sain näitä avauttua ja matka jatkuu.

Tänään saan toteuttaa sitä samaa luovuutta joka kerran oli ja unohdin. Kiitän suuresti itseäni erittäin rikkaasta mielikuvituksesta, joka on pysynyt tallella lapsuudesta saakka.

Se on mun supervoima.