Rumpupaja, matka itseesi

01.05.2023

23.4 tuli täyteen tasan 2 vuotta ensimmäisestä pitämästäni rumpupajasta. Siitä hetkestä, kun ensimmäiset 5 rummuntekijää lähti omalle matkalleen. 

Selailin tähän blogiin rumpupajojeni kuvia kuvapankistani. Eteen ilmestyi ensimmäisen rumpuviikonlopun kuvat vuodelta 2021. Jäin muistelemaan tuota viikonloppua.  Siitä alko myös mun matka, olla suunnan näyttäjänä, vieressä kulkijana rummuntekijöiden omalla matkalla.  Siitä tulikin rumpuviikonlopuille nimi " RummunMatka".  Tänään nimi on "Rumpupaja" Matkaa käydään edelleen. 

Tarkkaa syytä tai merkitystä en oikeastaan tiedä, miksi aloin alunperin pitämään rumpuviikonloppuja. Ehkä siihen voi olla syynä hullu luovuus ja hyperkiinnostus. Tämä kiinnostus on kyllä kestänyt pidmpään,  kuin nuorena aloitettu jääkiekko mimmiliigassa, joka loppui ensimmäiseen taklaukseen jääkiekkomatsissa. Yhtä pitkä oli jääkiekkoura kuin kanalla lento.

Mutta taidan tietää kuitenkin syyn tähän rumpuiluun.  

Tein omaa rummun 2020 syksyllä Kalajoella. Sain jostain universumista ja mistä lie vahvan kutsumuksen tehdä oma rummun. Löysin sitten Kalajoella viikonlopun mittaisen rummunvalmistuksen.  Ensimmäinen rumpuni valmistui Korpinsulan ohjauksella.  Oon kertonut tämän varmana tsiljoonalle, mutta hoitaessani tuolloin rummullani rumpukaveriani tuolla kyseisellä rummunvalmistus viikonloppuna, hoidettavani kertoi, kuinka hänen hoitoon oli tullut shamaani intiaaninaisen henki. Tämä henki oli mun vierellä rummutellessani. Hoidettavani oli kysynyt, miksi  shamaani-intiaaninainen tulee hänen hoitoonsa. Henki oli vastannut, että "olen tämä rummuttaja"

Minä

Joitain vuosia sitten kävin energiahoidossa. Hiukan skeptisenä lompsin tuttavan vastaanotolle. Sain kokea siellä samanlaisen herätyksen omaan shamanistisuuteeni. Energiahoitaja tunsi vierelläni vanhan shamaaninaisen, joka halusi ojentaa mulle jotain. Se oli pienessä pussukassa.  Tämä oli lahja. Lahja, joka sisälsi shamanistisen käsillähoitavan hoitajan siunauksen.  Otin sen vastaan.  

Luulen, että nämä kokemukset ovat vieneet mut sinne, minne mun on kuulunuta kulkea.  Omalle matkalle rummun kanssa. Kohdata oma sisäinen hoitaja, kätilö, käsilläparantaja, rummulla hoitava.  


Rumpupajat

Olen saanut vahvan intuion siitä, kuinka mun tulisi jakaa tuota samaa matkaa ja mahdollisuutta muille.  Mulla ei ollut mitään valmista aloittaessani rummunvalmistajana ja vieressä kulkijana. Vain opittu taito. Taito, jonka haluan jakaa myös eteenpäin.  Rumpupajoja olen pitänyt seitsemän. Ei hurjamäärä. Määrällä ei sinänsä ole merkitystä vaan sillä mitä se antaa rummuntekijäille.  Rumpupiiriini kuuluu tällä hetkellä 30 henkeä.  Joka ikinen rumpupaja jonka olen pitänyt, pitää  sisällään hurjanmäärän henkistä matkaa, tunteita. Onnsitumista ja kehittämistä sekä kehitystä. 

Matka jatkuu! 

Käy katsomassa allaolevasta linkistä kuvia 2 vuoden aikaisista rumpupajoista ja palautteista kuinka osallistujat ovat kokeneet viikonloput.